sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kuntotsekin kuulumisia ja muutamat treenit.

Perjantaina kävin Fitfarmin toimistolla Bullia moikkaamassa ja kuulemassa tämän hetkisen kuntoni tilanteen. Ilmeisesti kaikki oli mennyt niinkun pitääkin, sillä dieetti sovittiin alkavaksi 25.huhtikuuta. :) Myös ruokavalioni hiilareita karsittiin hiukan jo nyt lepopäivien osalta, sekä treeniohjelmaani muokattiin jonkin verran rankemmaksi. Todella hyviä uusia liikkeitä sain käyttööni ja myös yhden triplasarjan selkä-pakarapäivälleni. Vaikka vanhakin ohjelma oli todella mieluinen, niin kyllä tämä päivitys teki taas ihmeitä motivaatiolle, kun pääsee tekemään jotain vähän erilaista. :)

Uusi ohjelma tulikin heti käyttööni, kun jatkoin toimistolta suoraan pt-Harrin treeneihin. Jos aiemmin ongelmana on ollut tuntuman saaminen pakaraan, niin nyt kyllä sen TODELLA sain. Vieläkin tuntuu olevan pakarat hellinä. :)

Teimme siis sumo maastavetoja 5x15
lantionnostoja smithissä 3x8
alatalja vasta otteella 3x15
ylätalja kapealla otteella 3x15
ylätalja leveällä otteella 3x15
ja triplasarjana
prässiä leveällä jalka-asennolla 3x20, selänojennusta pakarajännityksellä 3x20 ja läpivetoa 3x15

Lauantaina oli sitten vuorossa Fitfarmillakin työskentelevän urheiluhieroja fysioterapeutti ja personal trainer Risto Santalan keskivartaloon sekä alaraajoihin kohdistuva metabolinen treeni. 'Alkulämmittelynä' teimme erinäisiä vatsa- ja selkälihasliikkeitä, mm. dragon flagia, hanging straight leg rotationia, vakuumia, vatsarutistuksia jalkojen nostolla alataljassa ja selkää selkäpenkissä 3sec (vai olikohan se 5sec??) pidolla. Pudotti kyllä taas hyvin maanpinnalle, osa liikkeistä tuntui täysin mahdottomalle ja sai taas huomata, että vatsalihastreeniäkin voisi tehdä aika paljon tehokkaammin. Ainakin tuo vakuumi tuli samantien treeniohjelmistooni mukaan. :)
Keskivartalon treenin jälkeen siirryimme salin puolelle tekemään kovalla sykkeellä lisää vatsoja mm. linkkarien, kiertojen kahvakuulalla kanssa rytmityksellä 25 toistoa per liike ja neljä liikettä putkeen. Lopuksi vielä hypimme salin päästä päähän kyykkyhyppyjen avulla ja siihen perään teimme aina yhtä monta syväkyykkyä kun oli hyppyjäkin tehty. Tätä teimme noin viisi kierrosta. Oli jostakin syystä aika väsynyt olo tämänkin treenin jälkeen. :)

Mutta nyt voikin sitten jäädä hyvillä mielin lepoviikkoa viettämään ensi viikon ajaksi. Täysiä ollaan menty ja olen kyllä itsekin melko tyytyväinen treenin määrään ja laatuun. Ensi viikolla sitten vaan matalasykkeistä aerobista ja kehonhuoltoa hieronnan ja venyttelyn merkeissä. :)

Tässä vielä linkit noiden vatsalihasliikkeiden suorittamiseen:

Dragon Flag
http://m.youtube.com/#/watch?v=njKXkuhY7_0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DnjKXkuhY7_0&gl=FI

Hanging straight leg rotation
http://m.youtube.com/#/watch?v=Xqh0m04y2tQ&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DXqh0m04y2tQ&gl=FI

Vakuumi
http://www.ehow.com/video_7710484_abdominal-vacuum-exercises.html

Itse tein tuon keskimmäisen jalat koulussa kun tuntui ottavan muuten liikaa lonkan koukistajiin. :)

Tässä vielä muutama kuva lauantain treenistä.

Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle Pilvi, minä, Heidi ja Tuuli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)