sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Minä ennen tätä projektia.

Jokin aika sitten minulta toivottiin postausta, missä kävisin läpi ruokailutottumuksiani ja lähtökuntoani ennen tätä bikini fitness-projektia.

No, kaivoinpa viimein Bullille lokakuussa lähettämäni kuvat sekä ruokapäiväkirjani esille ja täytyy sanoa että olin lievästi sanottuna järkyttynyt! En oikeastaan koskaan syönyt mitään kello 17.00 jälkeen, paitsi jos katsoimme mieheni kanssa jotakin elokuvaa, jolloin irtokarkkipussi ja popkornit olivat vahvasti läsnä. Vettä tuli juotua ehkä litra-kaksi päivässä ja niin pienestä aamupalasta tulisin nykyään lähinnä vihaiseksi. En myöskään syönyt lihaa, ja koska olen soijalle allerginen, usein ruoka-annoksissani ei ollut oikeastaan ollenkaan kunnollista proteiinin lähdettä. Luultavasti tämän vuoksi minua pyörrytti ja väsyttikin alituisesti. Ainoa positiivinen asia taisi olla tasainen ruokailurytmi klo 06-17 välillä, sekä pääosin kuitenkin suht terveellinen ruokavalio.

Tässä ote silloisesta ruokapäiväkirjastani:

AAMUPALA klo 7.30: 2 x ruisleipäsiivu, voita, juustoa, paprikaa ja kurkkua, keitetty muna, cafe latte, lasi vettä ja vitamiinit (magnesium, multivita ja omega 3)
LOUNAS klo 11.30 kasvispihvi, perunamuusia, kermaviilikastike, salaattia 1/2 lautasesta, ruisleipäsiivu, lasi vettä ja maitoa
VÄLIPALA klo 14.30 Protskupatukka ja lasi vettä
PÄIVÄLLINEN klo 17.00 itsetehtyä kasvissosekeittoa (purjo, porkkana, bataatti, peruna, kerma, mausteet), kaurasämpylöitä ja lasi vettä
ILTAPALA -

Sillionen urheiluni koostui erilaisista jumpista (bodypump, bodystep, spinning) ja noin 10-15km juoksulenkeistä. Jumpissa kävin pari kertaa viikossa ja samoin juoksemassa. Urheilu on aina kuulunut elämääni, joten en varmaankaan olisi osannut elää ihan kokonaan ilman sitä, vaikka motivaationi urheilua kohtaan olikin melko maissa viime syksynä.

Olin monesti haaveillut body fitneksessä kilpailemisesta, mutta en koskaan ollut ajatellut tosissani toteuttavani tätä unelmaa. En jotenkaan uskonut minusta ja kropastani olevan siihen ja olinkin kamalan epätyytyväinen kroppaani. Minusta tuntui että oli ihan sama kuinka paljon urheilin, niin mitään ei tapahtunut joten turhauduin helposti ja jätin sitten 'kostoksi' itselleni syömättä tai söin todella vähän. Vähäisen ravinnonsaannin vuoksi olin sitten väsynyt ja ärtyisä enkä jaksanut urheilla sitäkään vähää.

Lopulta otin yhteyttä erääseen ystävääni, jonka upeaa muodonmuutosta bikini fitness-kilpailijaksi olin saanut ihailla edellisen vuoden. Häneen kannustavista sanoista rohkaistuneena päätin lopulta itsekin tarttua härkää sarvista ja todella tehdä asialle jotakin! Pitkän harkinnan päätteeksi lopulta päädyin Fitfarmiin ja Jari "Bull" Mentulan valmennukseen tavoitteenani kilpailla bikini fitnessissä ja haven't looked back since. :)

Tässä sitä on nyt marraskuun alusta saakka treenattu ja syöty herran ohjeiden mukaan ja en ole koskaan eläessäni aiemmin voinut sekä psyykkisesti että fyysisesti näin hyvin! :)
Vielä on pitkä matka edessä ennen kisoja, mutta paljon ollaan jo sieltä alkuperäisestä tilanteesta tultu eteenpäin niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Tietenkään nämä ennen ja jälkeen-kuvat, jotka nyt omaksi ja teidän kauhuksenne tänne uskalsin ladata, eivät ole niin dramaattisia, kun mitään suurta ylipainoa ei ollut pohjalla, mutta itse ainakin näen muutosta rasvan ja lihaksen määrässä. Toivottavasti tekin. :)

Vasemmanpuoleiset kuvat on siis otettu lokakuun lopussa ja oikeanpuoleiset tänään. Olkaahan armollisia, sillä näiden kuvien julkaiseminen vaati minulta todella paljon kanttia!

Oikein ihanaa Pääsiäistä kaikille! :)



7 kommenttia:

  1. Kiitos, minä pyysin tätä ja teit juuri sellaisen postauksen kuin toivoinkin! :) ja sain tästä paljon tsemppiä että eiköhän mullakin ole kovalla treenillä mahdollisuus yhtä ihanaan kroppaan kuin sinulla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidit postauksesta ja pahoittelen että sen tekeminen kesti näin kauan! Mielelläni otan muitakin postaus-ehdotuksia vastaan ja suurkiitos vielä kehuista, motivaatio on taas huipussaan! :)

      Poista
    2. Niin ja ihan varmasti sinulla on mahdollisuus ihan mihin tahansa kunhan jaksat tehdä sen vaatiman työn, tsemppiä treeneihin! :)

      Poista
  2. Ihan mieletön muutos, onnea! Kroppa on nyt selkeästi tiiviimpi, vatsa, selkä ja reidet etenkin ovat muotoutuneet aivan uuden näköisiksi! Se on selkeästi puntti mikä kropan muokkaamisessa kannattaa, eikä pelkkä lenkkeily/ryhmäliikunnat :) Oletko mittoja ottanut tai seurannut painon kehittymistä tai kehon koostumusta? Painoahan ei varmasti ekoistakaan kuvista ole tarvinnut varsinaisesti pudottaa, päin vastoin, mutta silti se kiinnostaa. Kovasti itse yritän päästä vaa'an tuijottamisesta eroon ja tajuta, että lihas vaan nyt painaa enemmän kuin fätti.

    Blogisi on minulle uusi tuttavuus, varmasti jään seuraamaan! En tiedä, oletko jo nykyisistä liikuntamääristä, tavoitteista ja ruokavaliosta kirjoittanut, mutta niistä olisi kiva lukea sen verran kun tahdot kertoa. Esim. aerobisen ja salitreenien määrät olisi mukava tietää. Samoin kisoista ja niihin liittyvistä unelmista, peloista ja treenaamisen vaikutuksesta arkeen on aina kiva lukea. Tosiaan en nyt tiedä mitä kaikkea olet jo kirjoittanut, joten älä suutu jos toiveeni on jo ''käsitelty'' ;)

    Tsemppiä kevääseen ja treeni-iloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itse kun sitä tulee niin kamalan sokeaksi kehitykselle että tekee välillä ihan hyvää kaivella näitä vanhoja kuvia esille vaikka kauhistuttaakin. :) Paino on noussut viitisen kiloa, mutta sillähän ei tässä tapauksessa ole kamalasti merkitystä. Mittojen ottamista olen monesti suunnitellut, tuloksetta, eli siitä ei tietoakaan. Muutamassa InBody-mittauksessa olen käynyt, mutta niiden luotettavuuskin vaihtelee olosuhteista riippuen niin paljon että vaikea sanoa kuinka paljon todellisuudessa esimerkiksi rasvaprosentti, lihasmassa jne on todellisuudessa muuttunut. :)

      Itse olen pääasiassa tehnyt pelkkää salitreeniä, mutta voisin kyllä kirjoitella siitä ja ruuasta ihan oman postauksen jahka kerkiän, kiitos paljon ideasta! :)

      Ja hujasti tsemppiä treeneihin sinnekin! :)

      Poista
  3. Vau Maiju <3 Upea muutos! En ollutkaan nähnyt ennen sinun NYT&JÄLKEEN -kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru! <3 Vähän kyllä hirvitti nämä kuvat julkaista mutta ajattelin sitten että nehän ovat menneisyyttä joten menköön. :)

      Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)