keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Milos Sarcev training camp

Fitfarmin teamilaisena minulla oli mahdollisuus osallistua päävalmentajamme Jari "Bull" Mentulan oman valmentajan Milos Sarcevin treenileirille 17-19.5 WFC:llä. Odotin leiriä sekä innolla että kauhulla, sillä sivusta monet Miloksen Bullille järjestämät rääkkäykset seuranneena en ollut aivan varma selviäisinkö edes leirin ensimmäisistä treeneistä hengissä. :)

      Vielä hymyilyttää, vaan ei kauaa.. ;)

Leirin ohjelma oli kokonaisuudessaan melko intensiivinen, perjantaina oli heti luvassa ensimmäiset treenit, joissa meidät jaettiin ryhmiin treenattavan lihasryhmän perusteella. Minun ryhmässäni oli lisäkseni EM-bikini fitness pronssimitalisti Henriikka Klemetti, sekä kaksi muuta syksyllä kisaavaa kilpasiskoani, joten oikein hyvässä seurassa pääsin treenaamaan. :) 

Tuossa vaiheessa jopa nuo 3kg käsipainot tuntuivat painavan ainakin tonnin. Onneksi oli melko ammattitaitoinen valmentaja varmistamassa. :)

Ensimmäisessä treenissä teimme olkapäitä, niin hit-sarjoina kuin lopulta giant setteinäkin ja tarkoituksena oli todella keskittyä käyttämään treenattavaa lihasryhmää voimalla tapahtuvan repimisen sijaan (mitä ainakin itse näin jälkikäteen joudun tunnustamaan tekeväni aivan liikaa). Ja vaikka tekniikoissani on varmasti edelleen paljon parantamisen varaa, uskon että ainakin jotakin jäi korvan taakse todella väsyneiden hartialihasten lisäksi. :)

Kuva: Sergio Fernandez / MD Latino

Lauantai-aamuna oli vuorossa hauis-ojentaja-treeni, jossa varmaan ensimmäistä kertaa eläessäni sain käsivarsieni lihakset niin loppuun, että jopa palautusjuoman sheikkaaminen tuntui mahdottomalle. :) Tästä sitten pikapikaa kotiin suihkuun ja syömään ja jatkoimme Milosin ravitsemusluennon merkeissä. Aihetta hieman jo aiemmin opiskelleena, oli luento ehdottomasti yksi parhaimmista, millä olin koskaan ollut ja sainkin paljon uutta tietoa ravitsemuksesta treenaamisen näkökulmasta katsottuna. Luennon jälkeen oli hetki vapaata ja itse käytin ajan "hyödyksi" nukkumalla päiväunet. 

Milos havainnollistaa ja me ihmettimme. 

Päikkäreiden jälkeen matka jatkui takaisin WFC:lle illan etureisitreenin kimppuun. Tai, no ehkä paremminkin etureisitreeni kävi minun kimppuuni. Aloittelimme treenin taas tuttuun tapaan hit-sarjoilla kyykäten salin voimailupuolella, josta jatkoimme tekemään giant settejä smithin, hackin, prässin, reidenojennusten sekä romanialaisten yhden jalan kyykkyjen seuraan. Prässin kohdalle päästessäni olin aivan valmis itkemään, lähtemään kotiin ja haistattamaan pitkät koko fitnesstouhulle. Lopullisesti. Vedin kuitenkin syvään henkeä, kokosin itseni ja suoritin sarjat loppuun. Ja onnistuin tekemään tämän vielä toisenkin kerran jopa niin, että prässissä oli minun silloiset maksimipainot joilla tein viimeiset toistot. :) Fiilis oli aika sanoinkuvaamaton treenin jälkeen. 

Tältä näyttää sanoinkuvaamaton fiilis. Tai sitten vaan todella hikinen nainen. :)

Sunnuntai-aamuna treenasimme selkää ja siinä vaiheessa alkoi kyllä ainakin allekirjoittaneella väsymys painamaan. Yöunet olivat jääneet hieman lyhyiksi ja kun en muutenkaan ollut koskaan tehnyt tämäntyyppisiä treenejä saati kaksia sellaisia päivässä, täytyi todella tsempata itseään tekemään kaikki sarjat loppuun. Nautin kyllä joka hetkestä ja erittäin asiantuntevasta ohjauksesta, mutta oma tekeminen alkoi olemaan paikka paikoin hieman säälittävää. :) 

Fitfarmin Maijastiinan "hellässä" käsittelyssä. :)

Treenin jälkeen kokoonnuimme WFC:n saliin, jossa Milos kertoi meille poseerauksesta, kisaviimeistelystä ja tankkaamisesta. Olin harmikseni unohtanut muistiinpanovälineet kotiin, mutta kuuntelin korva tarkkana jokaisen sanan. 

Jostain syystä suurin osa luennolle osallistuneista pitäytyi makuuasennossa luennon ajan..

Luennon jälkeen oli taas päikkärit paikallaan ja pienen levon jälkeen odotin innolla illan takareisi-pakaratreeniä. Ja täytyy kyllä sanoa että se olikin mielestäni ehdottomasti viikonlopun kohokohta! Olin saanut tsempattua itseni sopivaan taistelumielentilaan ja ainakin itseni mielestä selvisin treenistä melko kunnialla ja jopa todella nautin siitä. :) Tietenkin voi olla että minulle myös annettiin hieman armoa.. 

Mavea, mave ja vielä vähän lisää mavea.

No, oli miten oli, voittajafiilis oli ihan käsin kosketeltavissa leirin päättyessä, en ollut vain selvinnyt siitä hengissä, vaan todella oppinut paljon uutta ja laajentanut omaan "treeni-työkalupakkiani" uskomattoman paljon yhden viikonlopun aikana! En voi kun suositella ja aivan varmasti menen uudelleen jos tällainen mahdollisuus joskus toistuu. 


Suurkiitokset Milosille, Fitfarmin upeille pt:ille Terolle, Harrille, Maijastiinalle & Killelle sekä mahtavalle leiriporukallemme unohtumattomasta viikonlopusta! <3







9 kommenttia:

  1. Huhhuh, minkä kuullosta settiä! Varmasti mahtava kokemus ja jälkeenpäin voittajafiilis :)!

    VastaaPoista
  2. Mäkin oon fitfarmissaa mutta en tunne sieltä oikeen ketään!:D miten oot ehtiny tutustua noin moneen ihmiseen ja missä??

    VastaaPoista
  3. Ai, sepäs hassua, siis ihan pt-valmennuksessa? :o Yleensä noissa pt-päivissä tutustuu toisiin ja tietysti täällä Tampereella Wfc:llä kun käy paljon muita valmennettaviakin. :)

    VastaaPoista
  4. Niin..:) nii tietysti!! Mut ootte pitäny jotain omii biksuu päiviää su muita :D keskenänne. Asun muualla mut ois huippuu tutustuu muihinkin ! Helsingin pt päivillä ei kyllä kerinny oikeen keneenkään tutustuun:/

    VastaaPoista
  5. Ei pahalla mut perunallako sä oot nää kuvat ottanut? Mielenkiintoisia juttuja ja haluis nähdä kuviakin mut on niin huonolaatuisia että niistä nippa nappa ottaa tolkkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoitteluni! Oma kamera unohtui kotiin ja olin täysin ulkopuolisten ottamien kuvian "varassa". Muutenkin kyllä tunnustaa, että suurin osa kuvista tulee näpsittymä muutenkin iphonen kameralla, kun en tollasta järkkäriä ikinä jaksa raahailla mukana. Yritän tehdä parannuksen. :)

      Poista
  6. Maiju!! Luin facebookista juttusi Fitfarmin sivuilta... Pakko oli tulla kommentoimaan tänne... Pelästyin että kaksoisolentoniko sieltä tarinaa kertoo ;) Minulla body fitness haaveita ollut vuosia, ystäväni kehonrakennuksen suomenmestari ja häntä aina ihaillut. Olen 28-vuotias nuori nainen, joka odotta esikoistaan, poikaa tietenkin. Lisäksi olen harrastanut kouluratsastusta läpi elämäni, muutama vuosi sitten myin oman hevoseni ja olen satunnaisesti ratsastellut sen jälkeen "tuuliajolla". Juoksin puolimaratonin hevosen myynnin jälkeen, pilatesta ja salia nyt harrastelen. Työskentelen fysioterapeuttina... :D kuulostaako suurin piirtein tutulta tarinalta ;) Aloin treenaamaan syksyllä body fitnestä, mutta tulin sitten raskaaksi joten treenit kevenivät. Pitäisiköhän minun aloittaa uudelleen haaveeni toteuttamista synnytyksen jälkeen.. Olet hyvä motivaattori!! Tsemppiä!!!
    t.Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hauska yhteensattuma! :) No mutta kovasti onnea raskauteen ja siihen ihanaan vauva-aikaan! Sen jälkeenhän sitä on sitten taas hyvä alkaa treenailemaan kun vauveli siitä vähän kasvaa. Kiva kun kävit kommentoimassa! :)

      Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)