tiistai 10. joulukuuta 2013

Treenaamisen ilo.

Juttelin eilen pitkästä aikaa erään vanhan ystäväni kanssa puhelimessa, joka tunsi minut siis jo paljon ennen tätä fitness-touhua. Keskustelu ajautuikin nopeasti nykyisen elämäntapani syihin ja siihen, että mikä minua tässä touhussa oikein kiehtoo.

Hetken jouduin itsekin miettimään vastaustani, ja lopulta totesin salitreenin, ja ruokavalion tuovan minulle niin hyvän olon niin henkisesti kuin fyysisestikin, että en siitä halua enää luopua. Erityisesti poiketessani ruokavaliostani eron huomaa selkeästi, oloni on tukkoinen ja ennen niin tuttu pieni päänsärkykin ilmoittelee olemassaolostaan. Salitreeneistä huomaan saavani paljon lisäenergiaa ja positiivisuutta päivääni. Treenikaverini Linda joskus sanoikin uskovansa bodykansan olevan Suomen onnellisinta kansaa ja en kyllä yhtään ihmettelisi, jos tämä väite pitäisikin paikkaansa. :)

Nam. :)

Tietysti rakastan myös jokaista kisalavalla viettämääni hetkeä, mutta ainakaan itse en pelkästään sen vuoksi tätä elämäntapaa pystyisi noudattamaan, jos en kaikesta muusta tähän liittyvästä todella nauttisi. Kisatilanne kestää kuitenkin vain sen yhden päivän, ja kaikki muu sen ympärillä oleva loput 364 päivää. 

Seuraavaa kisaa odotellessa on aikaa nauttia treenistä ja ruuasta.

Erityisesti nyt offille takaisin siirryttyäni olen aivan innoissani salitreeneistäni ja näiden lisäksi olen hieman piristänyt treeniviikkojani tekemällä kerta viikkoon esimerkiksi kahvakuulalla ulkotreenin.

Marin kanssa kahvakuulailua ulkosalla.

Ja kävinpä tuossa jokin aika sitten treenailemassa tempausta ja parantelemassa kyykkytekniikoitani Crossfit Tampereessa painonnostaja-ystäväni ohjauksessa. Suurkiitokset vielä Minnalle hyvistä neuvoista ja Linnealle mukavasta treeniseurasta! :)


Minna neuvoo kädestä pitäen rinnallevetoa.

Ja Linnea kyykkää. On muuten aika kadehdittavan lihaksikkaat nuo ikänsä luistelleen jalat. :)

Viime viikonloppuna matkasimme Turkuun Spartan Sport Centerille hakemaan Antti Nurmelta lisäoppia kahvakuulan käsittelyyn. Kyseessä oli siis Spartan Gearin Kettlebell Instructor Course Level 1, jonka olen siis jo kerran käynyt, mutta kun bikini fitneksessä kilpaileva tiimikaverini Mari Leppänen ilmoitti menevänsä kurssille, lupauduin lähtemään seuraksi kertailemaan oppeja.

Meidän fitness-porukka, eli minä, Umppu, Elina ja Mari. 

Lopulta meillä olikin aika hyvä fitness-edustus kasassa, kun Prime Body-blogin bikini fitneksessä samassa pituussarjassa kanssani kilpaileva Ulla-Riitta Koskinen sekä body fitness-kisaaja Elina Oinonenkin lähtivät kurssille mukaan. 

Kiitos Antti Nurmi & Spartan Gear upeasta viikonlopusta!

Vaikka olin siis käynyt kurssin jo aiemmin  syksyllä, koin silti oppineeni taas uutta sekä parantaneeni vanhoja tekniikoitani. Ilmoittauduimmekin jo Marin kanssa maaliskuussa pidettävälle bodyweight-ohjaajakurssille, jota odotan innolla. Tätä ennen aion osallistua myös tammikuussa pidettävään bodyweight-seminaariin. Oma kehonhallintani kun ei ehkä ole siitä parhaimmasta päästä, niin voin sitten hiukan harjoitella kotona etukäteen. :)


Meidän ryhmän ohjausharjoituksia.

Lisätietoa Spartanin ensi vuoden koulutuksista: http://www.spartanshop.fi/fi/49-ohjaajakoulutukset-ja-kurssit

Mielipiteitä on toki monia, mutta itse tykkään 'maustaa' treeniäni erilaisin, sitä tukevin harjottein ja uskon näiden tekniikkaa, liikkuvuutta sekä kehonhallintaa parantavien lisätreenien auttavan osaltaan omaa kehitystäni salitreenaajana. 


Team pinkki. :)

Oli myös todella mukava tutustua Elinaan sekä Umppuun paremmin ja sovimmekin jo menevämme koko porukan voimin kahvakuulailemaan ulos joku päivä jahka aikataulut osuvat yksiin. 

Lauantain kahvakuula-treeniä ulkoa.

Itse siis koitan näin offilla lihasteni kasvatuksen lisäksi kehittyä samalla mahdollisimman hyväksi treenaajaksi ja varmistaa myös tarvittavan ravinnon sekä levon saannin sekä huoltaa kroppaani, jotta treenit kulkevat vastaisuudessakin. 


Mikä sinua motivoi treenaamaan ja mitkä ovat sinun tavoitteesi?

2 kommenttia:

  1. Moi! Ihan aiheesta toiseen mistä oot ostanut sun putkirullan ja millasta suosittelet? :D Hurahdin siihen salilla yks päivä ihan täysin kun se tuntuu oikeesti avaavan paikkoja!! Tahtoo oman :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja pahoitteluni viivästyneestä vastauksesta! Omani olen hankkinut www.spartanshop.fi:stä ja on kyllä ollut erittäin hyvä! :)

      Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentillasi! :) En kuitenkaan käsittele henkilökohtaista elämääni kommenttiboksissa, joten mikäli tarvetta ilmenee kysellä jotakin siihen liittyvää, laitathan minulle ennemmin sähköpostia osoitteeseen starsinhereyesblog@gmail.com kiitos! :)