lauantai 23. helmikuuta 2013

Treenejä ja piipahdus Body Actionin vip-iltaan.

Kyllä se kevät sieltä taitaa pikkuhiljaa tulla! Ainakin itse olen nauttinut suunnattomasti lähipäivien auringonpaisteesta kävellessäni salille. Muuten kyllä tuntuu että ulkoilut ovatkin jääneet melko minimiin tiukkojen aikatulujen ja lapsen sairastelun vuoksi. Ja kisadieetin aloituspäiväkin alkaa pikkuhiljaa häämöttämään, huhtikuun 25. päivä SE alkaa! Eräs pitempään kisannut ystäväni naureskeli minun dieettivouhotukselleni, että ensin sitä odotellaan kuin kuuta nousevaa ja sitten kun se alkaa niin odotetaan sen loppumista. Näinhän se varmaan meneekin, mutta ensimmäistä kertaa kaikki on niin kamalan jännää. :)

Treenit ovat kulkeneet tällä(kin) viikolla muutamaa asenneongelma-päivää lukuunottamatta hyvin. Asenneongelmalla tarkoitan sitä, että salille lähteminen on ehkä vähän jopa ottanut päähän normaalin hyvän fiiliksen sijaan. Tietysti treenatessa fiilis on taas muuttunut hyväksi ja pienestä harmituksesta on saanut ammennettua lisäboostia itse treeniinkin. Taas kerran voin todeta, että ei ne treenit koskaan hukkaan mene, vaan parhaassa tapauksessa pelastavat koko päivän!

Muuten olen tällä viikolla saanut lisäillä painojakin hyvää tahtia, en tiedä johtuuko tämä voiman lisääntymisestä vaiko rohkeuden kasvamisesta omaa pystymistä kohtaan, mutta mm. leveässä syvässä prässissä oli tällä viikolla 140kg parhaimmillaan, ja pystypunnerruksissa 10kg:n käsipainot per käsi. Ei varmasti pitkään treenanneille kuulosta paljolta, mutta minulle ovat olleet suuria hetkiä. :)
Toivon mukaan ensi viikkokin kulkisi yhtä kivasti, niin sitten olisi mukava jäädä viettämään lepoviikkoa hyvillä mielin.

Salitreenin lisäksi olen yrittänyt tällä viikolla panostaa myös posetreeneihin ja t-kävelyn treenaamiseen. Melkein joka päivä ennen treeniä olen käynyt Wfc:n peilisalissa pyörähtelemässä puolisen tuntia, enkä ehkä vähiten siksi, että IFBB:n bikini fitness leiri lähestyy kovaa vauhtia ja vaikka sinne mennäänkin harjoittelemaan, helpottaa se ainakin omaa jännitystäni, kun oma t-kävely ja poset ovat edes jotenkin hallinnassa.

Treenien lomassa tuli myös piipahdettua Body Actionin vip-illassa viime torstaina. Maistiaisina oli Fastin Puddingien uusia makuja, minttusuklaata ja valkosuklaata, tykkäsin kyllä molemmista, ehkä minttusuklaasta hitusen enemmän. Sitä pitääkin hankkia heti suklaa Puddingin loputtua. Sen lisäksi vaatteista oli hyviä tarjouksia, mutta säästelin tällä kertaa omia pennosiani treenivyötä ja muutamia pian loppuvia lisäravinteita varten. Tosin yksi Better Bodiesin toppi jäi kaivelemaan sen verran pahasti, että voi olla että se täytyy hakea mukaan sitten vyön saapuessa liikkeeseen..


Ihanaa viikonloppua teille, itse taidan mennä ottamaan pienet päikkärit lauantain kunniaksi! :)







tiistai 19. helmikuuta 2013

Haaste.

Olin kokonaan unohtanut tämän Body Gossip-blogin ihanan Lindan minulle heittämän haasteen!
Haasteesta piti ensin kiittää haasteen antajaa ja sitten jakaa haaste kahdeksalle muulle bloggaajalle (en taida ihan niin montaa keksiä, mutta muutaman nyt ainakin) ja sitten vielä kertoa kahdeksan asiaa itsestäni. Eli kiitos Lindalle haasteesta ja haastan Lotan, Pilvin, Tuulin, Nooran ja Akun!

Ja sitten niihin kahdeksaan asiaan minusta. Vaikka blogi käsitteleekin pääasiassa treeniä, ajattelin että olisi hauska kertoa jotakin minusta hieman pintaraapaisua syvemmältä.

1. Olen asunut Sveitsissä vuosina 2006-2009 jolloin harrastin puolitosissani vapaa-laskua (nk. off-piste-laskettelua)

2. Olen aiemmalta koulutukseltani urheiluhieroja ja opiskelen paraikaa fysioterapeutiksi ja toivonkin tämän projektini ja opiskelujeni tukevan toinen toisiaan ja ehkäpä yhdistäväni näitä joskus tulevaisuudessa ammatissani.

3. Teen paljon listoja kaikesta, esimerkiksi tavoitteistani vuositasolla, mahdollisista suuremmista hankinnoista ja tekemättömistä koulutehtävistäni. Myöskään pakkaaminen ei onnistuisi ilman listaa.

4. Olen kirjoittanut aiemminkin blogia, mutta täysin eri aihepiiriin liittyen.

5. Haaveilen salaisesti kanelipullista! :D En ole koskaan ollut mikään varsinainen karkki-ihminen, mutta kanelipullat (itseleivotut) ovat suurta herkkuani. Edellisen taisin syödä lokakuussa ja seuraavan odotan saavani kisojen jälkeen. :)

6. Olen aivan älyttömän neuroottinen poikani ravinnon suhteen! Itsekin taisin saada karkkia ensimmäisen kerran joskus lähempänä kouluikää joten en hänellekään halua turhaan mitään ylimääräistä sokeria syöttää.

7. Lindaa kompatakseni MINULLAKIN on ikäkriisi. Jostakin syystä se maaginen 30-vuoden rajapyykki kauhistuttaa, vaikka koenkin saavuttaneeni elämässäni monta sellaista asiaa mitä olen tähän ikään mennessä halunnutkin saavuttaa.

8. Olen hirmu onnellinen. Vaikka tämä projekti on ottanut paljon, on se myös antanut paljon. Aina puhutaan vaan niistä uhrauksista, mitä fitness-elämäntavan vuoksi joutuu tekemään, eikä koskaan niistä positiivisista muutoksista. Voin nykyään todella hyvin, niin henkisesti kuin fyysisestikin, nukun yöni hyvin ja olen tasapainoisempi kuin aiemmin. Olen myös saanut paljon ihania uusia ystäviä tämän projektini myötä.


Mukavaa tiistaita kaikille! :)


Kuva vuodelta 2007 Verbieristä.


sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tämän viikon touhuja..

Kyllä on ollut kiva viikko treenin suhteen! Maanantaina treenattiin olkapäätä pt-Harrin kanssa, ja sarjat vietiin niin loppuun saakka, että treenin jälkeen jouduin pyytämään ulkopuolista apua pukukaapin avaamiseen, kun kädet eivät vaan enää yksinkertaisesti nousseet lukon korkeudelle! :D

Tiistaina pidin sitten välipäivää ja keskiviikkona vuorossa oli salitreenien lisäksi t-kävelyn hiomista Fitfarmin poseopettajan Sirpan kanssa yksityistunnin muodossa, ja luulen ainakin sivuposejeni (mitkä olen kokenut hankalimmiksi) hiukan parantuneen. Sitten kun saisi vielä pidettyä samat asennot yllä omissa posetreeneissä..huokaus.

Torstaina venähtäneen salitreenin jälkeen tuli sen verran kiire pojalleni varattuun lääkäriin, että söin sitten palautusateriani Mehiläisen vastaanotossa! Kyllä siinä yksi jos toinenkin siellä asioiva katsoi touhuani aika pitkään, kun kiskoin valkuaismunakastani kauhealla vauhdilla napaani muovikipostani. :D No, mitä sitä ei lajin eteen tekisi..?

Perjantaina treenailinkin luokkakaverini kanssa yhdessä jalkoja ja lauantaiksi sain tiimiläisemme Outin treenikaverikseni sekä posettelemaan että salille, ja kyllä taas kerran täytyy todeta, että kyllä se kaverin kanssa treenaaminen on niin älyttömästi tehokkaampaa kuin yksinään, ei siitä mihinkään pääse!
Huomasin myös kiirehtiväni yksinään treenatessani sarjojen välisten palautusten kanssa, joka tietysti vaikuttaa seuraavan sarjan tehokkuuteen. No, kaverin kanssa tämä palautuskin luonnistuu helpommin kun pitää odottaa toisen sarja loppuun ennen omaa, mutta yksinään sitä en millään malttaisi seisoskella ja odotella sarjojen välissä, hätähousu kun olen. :)

Mitäs te olette mieltä? Sujuuko treenit paremmin yksinään vai kaverin kanssa? :)

Ps. Viimeisen kuvan pose taitaa jäädä käyttämättä.. ;)









tiistai 12. helmikuuta 2013

Lihashuollostani..

Olen aina rakastanut venyttelyä ja muita lihashuollollisia toimenpiteitä, joten minun on helppo sanoa puhtaalla omallatunnolla että venyttelen usein ja säännöllisesti.

Useasti kuulee juuri tämän lihashuollollisen osuuden jäävän helposti hieman retuperälle. Mutta vähän kun miettii asiaa, niin tuntuisihan se hirvittävän epäloogiselta syödä grammalleen oikein ja treenata hullunlailla, ja sitten kuitenkin laininlyödä kaikki kehon huoltotoimenpiteet, eikö? :)

Pojan nukutettuani, kun minulla on iltaisin aikaa, laitan jotakin rauhallista musiikkia ipodistani soimaan ja aloitan iltarutiinini. Ensin käyn koko kropan lihakset venytellen ja syvään hengitellen läpi (yleensä 15-30 sec venytyksillä, riippuen kauan aikaa itse treenistä on kulunut), sitten siirryn putkirullailemaan joko sinä päivänä harjoitetun lihasryhmän kimppuun taikka lepopäivänä käyn koko kropan huolellisesti läpi. Toisinaan tulee makoiltua myös piikkimatolla, mutta tälläisenä suhteellisen paljon kaikenlaista puuhailevana ihmisenä koen sen paikallaan olon todella hankalaksi, joten se on jäänyt hieman vähemmälle. :)

Tämän lisäksi tulee käytyä kyllä hieronnassakin noin kolme-neljä kertaa kuussa, mutta pelkästään se ei riitä pitämään kroppaani tarpeeksi vetreänä, vaan koen että itsenäisen lihashuollon merkitys on lajissani suuri.

Tänään pidin lepopäivää salilta ja venyttelyn lisäksi tosiaan rullailin, tai kuten eräs tiimiläisemme sanoisi "mankeloin" koko kropan läpi ja levitin vielä lopuksi ice poweria kipeimpiin paikkoihin. Luulisi keskiviikkona taas jaksavan!
Ohjelmassani onkin poseopettajamme Sirpan kanssa yksityistunti ja salitreenit siihen päälle. Odotan myös innolla muutaman jo kevään kisoihin menevän ei-tamperelaisen tiimiläiseni tapaamista, se kun on aina niin kovin inspiroivaa nähdä timmejä, upeita kilpasiskoja!

Mutta nyt nukkumaan että saan itseni ajoissa ylös! :)


Alla omatoimisten lihashuoltorutiinieni välineistöä: putkirulla tai pilatesrulla, tennispallo paikallisten jumien availuun ja (vähemmälle käytölle jäänyt) piikkimatto. :)



maanantai 11. helmikuuta 2013

Posetteluja ja giant settejä..

Niistä oli eilinen päivä tehty. Kävimme ensin posettelemassa ihanien biksumimmien ja tiimiläisteni Tuulin, Marin ja Pilvin kanssa Wfc:n peilisalissa ja lopuksi  rääkättiin oikein porukalla pyllyä giant settien ja triplasarjojen avulla.

Aloitimme tekemällä giant settinä näitä liikkeitä:

SJMV x 15
Lantionnosto tangolla x 15
Sumo mv x 15
Askellus penkille 15 x per jalka

Sen jälkeen teimme vielä näitä kolme kierrosta triplasarjana:

Selänojennus pakarajännityksellä 3 sec pito x 15
"Pakarakone" 15 x per jalka
Reiden loitonnus x 15

Täytyy sanoa että meni treeni kyllä hienosti perille (on sen verran pahasti takamusta kivistänyt koko päivän)!

Tässä vielä muutama kuva päivän touhuista. :)








maanantai 4. helmikuuta 2013

Eilinen Pose & Mental Camp.

Kuten edellisessä tekstissä mainitsinkin, olimme eilen bikini fitness-urheilija Nora Vuorion ja fitness fysiikassa kilpailevan Eve Pölläsen järjestämällä Pose & Mental Campilla Hervannan vapaa-aikakeskuksessa.

Alussa Biancaneven Elina kertoi bikineistä, kengistä ja kisaväreistä ja saimmepa hypisteltäväksi Suvi Iso-Kuuselan kisabiksutkin. Asia oli sinänsä hyvin mielenkiintoista, mutta (itseasiassa kahdet) kisakengät jo omistavana ja kisabikinitkin jo toista kautta tilanneena, se ei minua niin kamalasti koskenut.

TOSIN erittäin hyvä huomio oli se, että lavalla valojen ollessa niin älyttömän kirkkaat, kannattaa kisabikinien värisävy ja värin kirkkaus miettiä todella tarkkaan, sillä esimerkiksi kuvissa syvä turkoosi saattaakin näyttää haalealta vaaleansiniseltä jne, eli värin kirkkauteen kannattaakin ilmeisesti panostaa. :)

Tämän jälkeen teimme Even johdolla hieman alkulämmittelyä ja muutaman NLP-harjoituksen jonka jälkeen aloitimme kävelyharjoitukset Noran kanssa. Ensin kävelimme vain salia ympäri keskittyen pelkästään hyvään, kauniiseen ja sujuvaan kävelyyn.
Sen jälkeen teimme line-uppeja ja vertailuja, jotka itse koin melkeinpä päivän hyödyllisimmäksi harjoitukseksi, sillä meitä oli se reilu parikymmentä tyttöä 'lavalla' ja viisi tyttöä kerrallaan vertailussa, joten ehkä siinä sai vähän selkeämpää kuvaa siitä, että millaista se sitten tulee syksyllä lavalla olemaan ja kuinka pitkään siellä lavan reunalla pitää pystyä hymyilemään hyvässä asennossa.
Lopuksi teimme vielä t-kävelyä, jonka itse kävelin läpi vain kaksi kertaa, sillä en omaa t-kävelyäni ole vielä päässyt hiomaan, mutta innostuin siitä niin, että varasinkin heti tiimimme poseopettajalta ajan tätä varten. :)

Kaiken kaikkiaan oikein kiva päivä ja hyvää harjoitusta posetella vieraiden ihmisten katsoessa. Parasta kuitenkin oli huomata, kuinka paljon nautin esiintymisestä, eli kovalla treenillä uskon saavani lavaesiintymisestäni ihan kelvollista katsottavaakin. :)
Ilmottauduin myös 10.3. Espoossa järjestettävälle IFBB:n bikini fitness-leirille jonka vetää IFBB Pro Anna Virmajoki. Sinne täytynee muistaa ottaa kunnon kamera mukaan. Tai olihan se minulla tälläkin kertaa mukana, mutta tietenkin akku oli loppu.. No pari kuvaa sain kuitenkin napsaistua puhelimen kameralla. :)

Ekassa kuvassa Team Fitfarmin tyttöjä vasemmalta oikealle, Krista, Tuuli, minä ja Linda.



sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lepoviikon loppu ja posetreenejä.

Kylläpä tämä viikko on kulunut HITAASTI! Tai että kummasti sitä on aikaa vaikka mihin kun vähennetään se 2h salitreeniä matkoineen päivästä pois, mikä kyllä tällä viikolla on tullutkin ihan tarpeeseen, sillä koulussa on ollut enemmän kuin kiire ja pieni flunssanpoikanenkin on yrittänyt iskeä. Toistaiseksi onneksi tuloksetta. :) Pientä lihassärkyä ja lämpöilyä oli perjantaina päivällä, mutta levolla meni sekin ohi.

Eiliselle olimme sopineet muutaman tiimini tytön kanssa posetreenit Wfc:lle ja innostuin oikein ottamaan kunnon kamerankin mukaan iänikuisten iphonekuvien napsimisen sijaan. Muutenkin pitäisi ilmeisesti kuvata sillä miljuuna kertaa enemmän kun mitä tulee kuvattua, en esimerkiksi muistanut kuinka salama otetaan pois, heh.

Mukana olivat ihanaiset Outi ja Krista ja harjoittelimme pääasiassa line-uppeja ja hioimme posejamme. Itse koin kyllä kuvaamisen todella hyödylliseksi, sillä kotona kuvia läpi katsoessani suorastaan kauhistuin sivuposejani! :D

Eli kehitettävää löytyy ja paljon, ja itseasiassa tänään suuntaamme ainakin Lindan, Tuulin ja Kristan voimin Hervannan Vapaa-aikakeskukseen Team Noran Pose & Mental Campille. Kiva nähdä vaihteeksi muitakin kuin omia tiimiläisiä ja käydä poimimassa lisävinkkejä omaan esiintymiseen.
Vähän kyllä kauhistuttaa, kuinka upeita kissoja siellä on vastassa, mutta motivoipahan sitten omaa treeniä entisestään. :)

Tässä vielä muutama kuva eilisestä posetreenistä. Vasemmalta oikealle: Outi, Krista ja minä.