perjantai 31. tammikuuta 2014

Lepoviikon lihashuoltoa ja Winter War-kisat.

Nämä lepoviikot eivät kyllä ole ainakaan minun (tai läheisteni, heh) päälle niitä helpoimpia! Onnekseni töitä on ollut melkein joka ilta, joten kamalasti ylimääräistä aikaa ei ole jäänyt treenaamattomuuden vatvomiseen. Tämän lisäksi olen yrittänyt taas panostaa lihashuoltooni enemmän venyttelemällä ja putkirullaamalla iltaisin sekä käymällä hieronnassa. 




Venyttelyni teen yleensä aina saman rutiinin mukaan, aloitan jaloista ja käyn kaikki mahdolliset lihasryhmät läpi alhaalta ylöspäin. Tämän lisäksi putkirullaan vähintään sinä päivänä harjoitetut lihasryhmät, tosin nyt lepoviikolla olen rullannut koko kroppaa tasaisesti. Venytykseni kestävät puolesta minuutista minuuttiin ja koitan aina muistaa rytmittää rauhallisen hengityksen mukaan venytyksiini. 
Rullaillessa keskityn pääasiassa hyvään tuntumaan ja kipeän paikan kohdalla pyrin viipymään sen aikaa, että kipu helpottuu. Rulla on siitä kätevä väline, että vain mielikuvitus on sen käytön rajana. Esimerkiksi olkapäitäni en aiemmin tajunnut rullata, mutta pienen tekniikkaharjoittelun jälkeen nekin kuuluvat nykyään rullailu-ohjelmaani. Itse suosin mahdollisimman kovaa rullaa jo pelkästään sen vuoksi, että kovassa käytössä ne helposti pääsevät pehmenemään ennen aikojaan. Omani olen hankkinut Spartan Gearilta, ja olen ollut siihen kovin tyytyväinen. 

Kuva: Spartan Gear

Rullailun ja venyttelyjen lisäksi pyrin käymään hieronnassa vähintäänkin kerran kahteen viikkoon. Viime vuonna offilla minulle riitti kerran kuussa hierotuttaminen, mutta uskon tämän hetkisen treeniohjelmani sisältämät kolme jalkatreeniä vaikuttavan palautumiseeni. Ja ehkä (toivottavasti) se treeni-intensiteettikin on muuttunut parempaan suuntaan. :) 

Jotta saan hieronnasta kaiken mahdollisen hyödyn irti, käytän aina samoja hierojia, jotka tietävät ja tuntevat kroppani ja treenitapani. Koska en (yllättäen) ikinä muista varata aikaa hierojalle ajoissa ja toisinaan on hieman hankalaa saada aikaa heti kun sitä tarvitsen, olen vuorotellut näiden kolmen herran välillä: Zensen Risto Santala, Fitfarm Fysion Jukka Räsänen sekä opiskelukollegani ja urheiluhieroja Arttu Peltola. Erittäin asiansa osaavia jokainen ja voin suositella kaikkia lämpimästi. :)

Ultra-ääntä ja hierontaa, niin pahemmatkin kinttujumit helpottuu.


Lauantaina kilpailtiin Tampere Areenalla Suomen kovakuntoisimman tittelistä crossfitin SM-kilpailujen muodossa. Winter War-nimeä kantava kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa Suomessa ja voittajiksi selvisivät Mikko Aronpää sekä Saara Laaksonen. Ainakin omaan silmääni taso oli todella kova ja täytyy kyllä hattua nostaa kaikille lajeista selvinneille urheilijoille. Toinen toistaan upeampia suorituksia ja rakkaus urheiluun paistoi jokaisen läsnäolleen olemuksesta. Itsellekin tuli hirvittävä tarve päästä taas treenaamaan kovaa ja motivaatio omaan tekemiseen kasvoi ihan silmissä, vaikka lajikin on aivan eri. 

Mikko Aronpää finaalilajien kimpussa.

Itse olin ZeroPointin pisteellä töissä ihanan energisen Eveliina Tistelgrenin kanssa. Päivä kului todella nopeasti kompressiotuotteista jutellessa kisayleisön kanssa, joille suurimmaksi osaksi tuote olikin tuttu jo entuudestaan. Myös kisoissa melkeinpä joka toisella urheilijalla oli ZeroPointit jalassa. 


Even kanssa edustamassa. 

Itsekin vannon ZeroPointtejeni nimeen, ja enpä ole tainnut kesän jälkeen tehdä yhtäkään jalkatreeniä ilman kompressiosäärystimiä. Myös pitkinä messupäivinä nämä jalkojeni pelastajat ovat aina mukana. Mikäli et ole vielä tuotetta kokeillut, suosittelen erittäin lämpimästi nämä hankkimaan! 
ZeroPointit löydät ainakin Intersporteista, Stockmannilta ja www.zp.fi.

Minä, Crossfit Tampereen päävalmentaja Teemu Peltola ja Eve.


Tulipa taas kilometripostaus! :) No jos vaikka saisin nyt päiviteltyä hiukan useammin, niin ehkä kaikkea tapahtunutta ei tarvitsisi tunkea samaan tekstiin.. 

Nyt kuitenkin katse taas uutta treenijaksoa kohti ja oikein energistä treenejä teille kaikille!

-Maiju





sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Treeniä, uutta ruokavaliota ja hyvää fiilistä.

Nyt taidan kyllä tehdä jonkin sortin ennätystä päivitystahdissani, mutta kerrankin oli hyvä hetki ja ehkä jotakin sanottavaakin. :D

Tosiaan nyt on reilu viikko menty uudella kalorinvaihtelu-ruokavaliolla ja ainakin olo on todella hyvä. Hetkittäin ollut jopa nälkäkin ja täytyy tunnustaa, että olen kyllä nauttinut siitäkin fiiliksestä ainaisen ähkyn sijaan. Hiukan on toki ollut vielä vaikeuksia muistaa vaihdella ruokavaliota kahden päivän välein, mutta uskoakseni siihenkin tottuu pikkuhiljaa. Innolla odottelen myös että uusi ruokavalio alkaisi näkymään kropassakin, ehkä sitten kuukauden-kahden päästä? Malttia, malttia..

Treenien puolesta viikko on sujunut todella mukavissa merkeissä, alkuviikon treenailin ihanaisen Outin kanssa yhdessä ja perjantaina sain vieraakseni nyt kevällä bikini fitness-debyyttinsä tekevän upean Krista Seunan.

Vaikka treenini sujuu mainiosti yksinkin, niin pakko se on myöntää, että sitä vaan saa älyttömästi lisädraivia treenikaverista. Lieneekö sitten psyykkinen juttu kun on joku varmistamassa, vai mistä, mutta treenipainoissakin tapahtui oikein hyvä nousu ja kaikki treenit tuntuvat menneen oikein hyvin perille, kun joka paikkaa kolottaa. :) 

Ennen perjantain etureisitreeniä meillä oli Kristan kanssa ohjelmassa Kimmo Raution poseeraustunti ja minäkin pitkästä aikaa innostuin kiskomaan kisakengät jalkaan. Ainakin etuposeeraukseni parani huimasti ja sain paljon oikein hyviä vinkkejä muihinkin asentoihini sekä t-kävelyyn. Vaikka meidän teamimme poseerausvalmentaja Sirpa on huippuhyvä, on mielestäni hyvä hakea toisinaan myös hiukan eri perspektiiviä muiltakin valmentajilta. 

Vielä ei ihan kehtaa posetella ihan samassa minivaatetuksessa kuin viime kesänä, heh.

Etureisitreenin aloitimme etukyykyllä, jota Krista ei aiemmin ollutkaan kuulemma tehnyt. Pakko kuitenkin todeta, että tekniikka oli tytöllä kohdallaan, melkein harmitti katsella vierestä kun omassa kyykkytekniikassa on niiiiin paljon hiottavaa edelleen, vaikka sitä viikottain teenkin. :)Etureisirääkin päälle teimme hiukan vatsoja, joiden treenaamisessa ajattelin oikein kunnostautua tänä vuonna. Jotenkin sitä on vaan aina muka niin loppu treenin päätteeksi, että helposti jäävät tekemättä. 

Lauantaina treenasimme vielä olkapäät ja ojentajat ja innostuimme myös hiukan penkkaamaankin ennen Kristan lähtöä takaisin Helsinkiin. Kun on pitkään tehnyt samalla ohjelmalla, huomaa hyvin miten pienikin treeniohjelman muutos antaa hyvää shokkihoitoa lihaksille. :)


Offi ja dieetti poseeraa Wfc:llä. :)

Salilla oli lauantaina myös Fitfarmin tiimipäivä, johon en tällä kertaa osallistunut Kristan vierailun vuoksi, mutta oli silti ihana nähdä kaikkia tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Kyllä meillä on niin hieno ja positiivista energiaa täynnä oleva porukka! <3

Nyt lähden tekemään viikon viimeistä treeniä ennen lepoviikkoa. Ensi viikolla sitten keskitytään kehonhuoltoon ja palautumiseen.

Mukavaa sunnuntaita! :)

-Maiju







lauantai 18. tammikuuta 2014

Hiljaiseloa ja tämän vuoden kuulumisia.

Melkeinpä pääsi taas kuukausi vierähtämään ilman, että sain mitään raapustettua tänne blogin puolelle. Joulukin tuli ja meni ja vuodenvaihteen jälkeen on taas palattu arkeen ja opiskelujeni pariin. 

Koulussa minulla on menossa älyttömän mielenkiintoinen opintokokonaisuus ja ehkäpä senkin vuoksi olen ennemmin selaillut koulukirjojani iltaisin, kuin päivitellyt blogia. Myös treenit ovat kulkeneet, itseasiassa paljon paremmin kuin lomalla ollessani, lieneekö syy sitten rakastamieni rutiinien paluussa rytmittämään päivääni vaiko missä, mutta mukavan tehokas fiilis oikeastaan koko ajan. :) 

Tällä tämänhetkisellä 5-jakoisella treeniohjelmallani olen treenannut nyt syksystä saakka, mutta olen hurjan tykästynyt siihen ja koen sen edelleen toimivan lihaksen kasvatustarkoituksessa todella hyvin. Ehkäpä pientä kehitystäkin on havaittavissa ainakin jalka-osastossa? 


Instagramista minut löytää nimellä Maiju_Minea

Ruokavaliota sen sijaan muutimme valmentajani Bullin kanssa vastikään tasaisista plussakaloreista nk. "kalorivaihtelu-ruokavalioon", sillä itse koin ensimmäisen ruokavalion varastoivan turhan herkästi rasvaa kroppaani. Innolla jään odottamaan, millaisia muutoksia se kropassani saa aikaan. 

Muuten oikeastaan arki pyörii koulun, treenin, poikani ja töiden ympärillä, eipä sitä kamalasti muuta ole tässä ehtinyt puuhaamaankaan. :) Pikkuhiljaa pitäisi taas keskittää katse kohti syksyä ja alkaa poseeraamaan ahkerammin sekä suunnittelemaan kisabikinejäni, tosin väri on onneksi jo päätetty. Lisenssin maksoin toissapäivänä, joten sen puolesta tämän vuoden kisasuunnitelmat ovat lukkoon lyödyt. 

Solmin myös joitakin uusia yhteistyökuvioita tälle vuodelle, joista ehkä suurinpana pitänee mainita Sporttimekka, jonka kautta vastedes tulevat kaikki käyttämäni lisäravinteet. Sporttimekan valikoima on erittäin laaja sekä tuotteet korkealaatuisia, joten olen enemmän kuin tyytyväinen päästessäni tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. 




Tähän saakka siis vuosi 2014 on tuntunut oikein mainiolle vuodelle ja innolla jäänkin odottamaan, mitä kaikkea muuta tämä vuosi tuo tullessaan.


Kovia treenejä kaikille toivotellen, 

-Maiju